Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Margitsziget, 13. kerület

További információk a képhez

1960-as évek. Margitsziget. A "széles néptömegek" kordonok közt vártak arra, hogy felülhessenek a Nysa mikrobusz vontatta városnéző (akarom mondani Margitsziget-néző) buszra . Egy kicsit figyeljünk az öltözködésre is: a férfiak szinte kivétel nélkül öltöny+fehér ingben pompáznak.
Egyébként ilyenek voltak a mentőautók is  akkoriban, csak éppen fehérben. A kor jellegzetes szemétgyűjtőjén még nincs csikktartó. 
Micsoda nyugis idők voltak!...(Ha a kép színes lenne, akkor világosan látszana, hogy akkoriban a fák zöldebbek voltak......)

Jelenlegi és régebbi nevei:

Margitsziget

Érdemes utánanézni:

Nysa
  • Forrás: Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

József Gábor Papp
József Gábor Papp
A Budai Várban is volt ilyen járat,ha jól emlékszem,a Szentháromság térről indultak.
2013. november 01. 15:42