Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930-as évek, Margit híd, 13. kerület

További információk a képhez

1930-as évek. Margit híd-pesti hídfő. Az immár már kiszélesített Margit híd. Ekkor kerültek középre a sínek. És ott vannak  vámkapuk, amik csodaszépek. No meg a gázlámpák. A közlekedés természetesen balos, a villamos az nyitott peronú. Vajon mik lehetnek az autók?
Az a kocsi pedig, amelyik nem géperejű, az lovas......
Apropó! Fontosnak tartom megjegyezni, hogy az 1876. Április 30-án felavatott második budapesti híd tervezője Ernest Alexandre Gouin francia hídmérnök volt!
A háttérben a szolid Rózsadomb.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Margit híd, Margit híd-pesti hídfő
 • Forrás: Képeslap, Wikipédia
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Emma Szabó
Emma Szabó
Ez már az 1937-re kiszélesített híd, de még az 1941-es jobbrahajts váltás előtt. Jól látszik a déli oldalon a szélesítés miatt áthelyezett, (újjáépített?) vámszedőház sokkal világosabb.
2013. április 15. 00:44
  Popovics András
  Popovics András
  Köszi!
  2013. április 15. 16:05