Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Budai Nagy Antal utca, 13. kerület

További információk a képhez

1970-es évek, Budai Nagy Antal utca. 
A 76-os trolibusz Jászai Mari téri végállomása. Ez nem képzavar, ez az igazság.
A megálló táblára egyre kevesebben emlékszünk. De, akik igen (mint én is),  úgy gondolom szívesen. Az oszlop derekán még a régi fém szemétgyűjtőt láthatjuk talán az utolsó szín-változatában, ezúttal sárgán. Ha már a sárgánál tartok: itt van az orrunk előtt a "sárga kockakő", azaz a keramit kocka. Talán a valaha volt leginkább időjárás-álló útburkolat. Összetörni semmilyen járművel nem lehetett, de volt (van) egy nagyon rossz tulajdonsága: rettenetesen csúszott, (csúszik)! Különösen, ha még az eső is esett (esik).
Valószínűleg ez az oka, hogy ez a fajta útburkolat már alig-alig fellelhető Budapesten. 

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Budai Nagy Antal utcla, 1920-tól Návay Lajos utca
  • Forrás: villamosok.hu, Székács András
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©