Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950-es évek, Visegrádi utca, 13. kerület

További információk a képhez

1950-es évek. A Visegrádi utca és a Kádár utca sarok. Itt pedig csodát láthatunk. A más képeknél már említett, falra szerelt "forgalom-irányító bódé", avagy irányító fülke ezúttal belülről. Ez itt látható kívülről. A szaki innen vezényelte a Visegrádi utcából a Kádár utcába özönlő villamosokat. Nem könnyű ráismerni a helyszínre. Pedig ilyen is volt a Visegrádi utca! A háttérben a Katona József utca 13.sz.ház látszik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Visegrádi utca, 1947-től Kiss József utca, 1872-től Visegrádi utca
 • Forrás: BKV SE étterme
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Mihálffy László
Jól látom, hogy 1-es a villamos? Akkor ez még az 50-es évek! (Betétjárat Újpest kocsiszínig, később 3A lett, majd megszűnt.)
Homályossága ellenére is szép kép. Így látta a menetirányító a beérkező villamosról leszálló utasokat. Előtte az asztalon a "tervlap", amin karikákkal és vonalakkal grafikusan ábrázolta a forgalom lefolyását. Minden itt közlekedő viszonylatra külön lapon.
2013. november 05. 23:30
  Popovics András
  Popovics András
  Igaz lehet. A kép színe is inkább az ötvenes évek-béli.
  2013. november 06. 01:06