Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1976, Margitsziget, 13. kerület

További információk a képhez

1976, Margitsziget Pest-Buda egyesítése 100. évfordulójára készült emlékmű (Kiss István). A tíz méter magas emlékművet Buda, Pest és Óbuda 1873-as egyesülésének századik évfordulója alkalmából állították. A különleges, nyitott szobor külseje sima felületű, ám a belseje részletesen kidolgozott. Benne a magyar történelem egy-egy eseményét, korszakát megidéző jelkép domborműve és számos felirat utal az egyesítés óta eltelt 100 évre. No, de mi van az emlékmű belsejében? A város előző száz évének különböző emlékezetes eseményeit ábrázoló tárgyak, képek, domborművek.
Számomra e képpel kapcsolatban az a legfontosabb, hogy e szobrot a nagybátyám: Szabó István daruzta a helyére annak idején.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Margitsziget, Szent András sziget, Boldogasszony sziget, Lány-sziget, Nyulak szigete, A 19. század elején Palatinus-sziget, avagy Nádor-sziget, 1809-től ismét Margitsziget
  • Forrás: Fortepan.hu (41244), ADOMÁNYOZÓ:ANGYALFÖLDI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY, https://szerelmembudapest.blog.hu/
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©