Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1975, Váci út, 13. kerület

További információk a képhez

1975, Váci út a Frangepán utcától átellenesen a Turbina utca felé nézve. Meglepő módon a Turbina utca kifelé eső sarkán az épület még ma is áll. Vele szemben (a Turbina utcában) állt az az épület, ahol a Hazám mozi volt. Erről egy kicsit többet itt
A mögöttes épületek is léteznek még még...
A hajdani mozi épületének a helyén egy újonnan épült "iroda-monstrum" leledzik.
Negyven év az óriási idő egy nagy iramban fejlődő világváros életében! A gyerekek bicikliznek a járdán (nekik szabad). A házsor előtt még padok a pihenni vágyóknak. A házmester seper. Az utat még kettéválasztja a középen közlekedő, zárt pályás villamos.
Az autóbusz megállóban csikktartós fém szemétgyűjtő. A járatszámok: 43. 84, (Xy, azaz nemtommi).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Váci út, 1850-től Waitzner Damm Strasse (Váci töltés út), A XVIII.-ban Waitzner Post Strasse (Váci posta út), Országút, Korábban: Országút
  • Forrás: Fortepan.hu, (41175), orig: ANGYALFÖLDI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."