Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1968, Gyermek tér, 13. kerület

További információk a képhez

1968, Gyermek tér, közlekedési park gyermekeknek, avagy KRESZ PARK. Eme a park még az 1970-es évek elején biztosan működött. A gimnáziumi éveim elején a testnevelés tanárunk (Kelemen tanár úr) vitt el ide minket KRESZT tanulni...Ez nekem azért is érdekes, mert ekkoron jómagam már túl voltam az első KRESZ vizsgámon (1970). A másik érdekesség pedig, hogy az általam csak egyszerűen rendőrbódénak emlegetett megemelt pulpitusú közlekedési irányító központ itt a gyermekeknek elkészített változata látszik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1941-től Gyermek tér
  • Forrás: Fortepan.hu (148144), Fortepan/Hegyi Zsolt, Balla Demeter felvétele
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©