Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Margit híd a szigeti lejárótól nézve, 13. kerület

További információk a képhez

1961, Margit híd a szigeti lejárótól nézve. A háttérben a Bem rakpart és a Budai vár. Sok évtized telt úgy el, hogy a Margitszigetről kifelé jövet csak egy aluljárón át lehetett átjutni a híd egyik oldaláról a másikra gyalogosan. Ennek a gyalogos aluljárónak volt egy érdekessége, nevezetessége.
A járó-felületbe, ha jól emlékszem, akkor több helyen is bele volt öntve talán rézzel a következő felirat: SÁRKÁNYBETON. Ha van olyan kedves látogató, aki erről többet tud, vagy esetleg fényképe is van róla, annak a magam és a többi látogató nevében is nagyon örülnék! Előre is köszönöm:

Jelenlegi és régebbi nevei:

1809-től Margitsziget, Szent András sziget, Boldogasszony sziget, Lány-sziget, A XIII. században Nyulak szigete, A 19. század elején Palatinus-sziget, avagy Nádor-sziget, A XII. századtól a premontreiek, ferencesek, Szent János rendbeliek otthona
  • Forrás: Fortepan. hu, (201504), ADOMÁNYOZÓ Handa család
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©