Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Szent István körút, (1950-től) 13. kerület

További információk a képhez

1959, Szent István körút. Apáink, anyáink, nagyapáink, nagyanyáink egy kissé másként öltözködtek..
A zebra és forgalom-irányító fényjelző készülék még a jövő...
Az út vonalvezetése és az útburkolat viszont a régi és sokat elárul. Először is, hogy még lehetett jobbra kanyarodni a Pozsonyi út felé. Aztán pedig, hogy két fajta kockakőből volt az útburkolat.
Szemben egy kiváló 12-es járatszámú Mávag tr-5-ös közelg.
Ami a sarki HENTESÁRU üzletett illeti, a funkciója változott, de nem sokat.
Ma is hús-féle árut kínál, de kissé más változatban....És más néven....McDonald's

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Szent István körút, 1870-től Lipót körút, 1875-ben Waffenfabrik Gasse (Fegyvergyár utca), 1858-tól Tüköry Damm (Tüköry töltés), Az 1840-es években Neuer Damm Strasse
  • Forrás: Fortepan.hu (44054)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©