Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, Szent István körút, 13. kerület

További információk a képhez

1958, Szent István körút, a Tanács mozi. 
A Tanács mozi az első mozi volt Újlipótvárosban.
Az első világháború előtt indult, az 1910-es név-és címtárban már szerepel, Lipótvárosi mozgó néven. 1911-ben a neve ELITE lett. 1942-ben Mesevár lett belőle, majd megint Elit.
1951 október 26-tól új néven, mint TANÁCS mozi, működött 1990 augusztus 20-ig. Az utolsó előadása az István a király volt, 1990 augusztus 20-án, másnaptól zárva volt. Később Szindbádként működött. 2008 óta Kino néven üzemelt, de mára már ez is megszűnt.
Ekkoron műsoron a: REJTELMES SZIGET (szovjet) és a SÓBÁLVÁNY (magyar) filmek. Balra az Aczél (Ditrói Mór-1964-) utca.
Az igazi csemege az igazi kandeláber alatt fellelhető Droszt Tivadar-féle taxiállomás (Droszt Tivadar-féle taxidroszt), és az ott állomásozó taxik!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Szent István körút, 1870-től Lipót körút, 1875-ben Waffenfabrik Gasse (Fegyvergyár utca), 1937-től Szent István körút, 1858-tól Tüköry Damm (Tüköry töltés), Az 1840-es években Neuer Damm Strasse
  • Forrás: Fortepan.hu (103473), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11, Wotan Doctor, users.ininet.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©