Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1955, Váci út, 13. kerület

További információk a képhez

1955, Váci út, a Bagolyvár. Az épület valaha és talán még most is a BKV folyami hajózás központi épülete, aminek még beceneve is volt: Bagolyvár. 
És még valami: Vadászkastélyként vagy Oroszlános házként is emlegetett épület 1866-67-ben épült Wagner János (többek közt a pesti Vigadó kivitelezője) tervei szerint, eredetileg a mai Kálvin (akkor Széna) térről induló lóvasút, azaz eredeti nevén Lóvasúti indóház végállomásának! Ma szerény tudomásom szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara található itt. Mindez Hegyi Gábortól! Nagy Köszönet Gábornak!
A 15 végállomása volt itt. A 3-as tovább ment a Váci úton az 55-ös meg felkanyarodott az Árpád útra (Mike Erzsébet).
A teherautó talán egy dobozos Garant-27....

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Váci út, 1850-től Waitzner Damm Strasse (Váci töltés út), A XVIII.-ban Waitzner Post Strasse (Váci posta út), Országút
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, Fehér Tibor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©