Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960 táján, Váci út és a Turbina utca sarok, 13. kerület

További információk a képhez

1964, Váci út és a Turbina utca sarok, a volt Hazám mozi. Régebben Uránusz mozi néven működött. Az eredeti Uránusz mozi 1912 körül nyílt, nagyjából a Váci út és Rákos-patak sarkán állt. Innen 1928-ban költözött el a Váci út 150. címre, a Turbina utca sarkára. 1942-től az Uránusz felvette a Hazám mozi nevet. 1962 április 19-ével megszűnt. Építette: Szalay Sándor. A Váci úton még javában a zárt pályás villamos-közlekedés honol.
Az út kockakő, a telefonfülke (ma már szinte furcsa kimondani), az tantuszos. Az épületet lebontották, irodaház áll a helyén.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Turbina utca, 1938-tól Láng László utca, 1897-től Csáklya utca
  • Forrás: Fortepan.hu (41092), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény, users.ininet.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©