Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950, Sztálin (Árpád) híd, 13. kerület

További információk a képhez

1950, Sztálin (Árpád) híd Margitszigetre vezető lehajtója a híd avatásakor. Építése 1939-ben indult meg Kossalka János tervei szerint. 1943-ban az építése félbeszakadt a második világháború miatt. Az építkezést 1948-ban folytatták. A hidat végül 1950. november 7-én adták át Sztálinról elnevezve. A munkákat Széchy Károly és Sávoly Pál irányította. Az eredetileg is neki szánt Árpád név azonban sosem ment át a köztudatba, és végül 1956-ban kapta meg jelenlegi nevét hivatalosan.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1950-től Sztálin híd, 1956-tól Árpád híd
  • Forrás: Fortepan.hu (79919), ADOMÁNYOZÓ UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©