Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940, Margitsziget, a Víztorony, 13. kerület, Budapest

További információk a képhez

1940, Margitsziget, a Víztorony. 
Zielinski Szilárd tervei szerint épült 1911-ben. Az 57 méter magas és 600 köbméter víz tárolására volt képes. 1977-óta műemlék. A 2013-ban felújított műemlék Víztorony belsejében Visual Art kiállítások kaptak helyet. Az ország legöregebb és legnagyobb víztornya a 107 éves Margitszigeti Víztorony igazi turisztikai látványosság, melyből Budapest 360 fokos körpanorámáját láthatjuk, a főváros épületei, nevezetességei és a budai hegyek sziluettjének látványa páratlan élményt kínál. A Margitszigeti Víztorony egyben a Fővárosi Vízművek jelképe is, a vállalat logóját ez alkotja.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1809-től Margitsziget, A 19. század elején Palatinus-sziget, avagy Nádor-sziget, Nyulak szigete, Lány-sziget, Boldogasszony sziget, Szent András sziget
  • Forrás: Fortepan.hu (11465), orig: GYÖNGYI
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©