Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1938, Margitsziget, a Margit fürdő, 13. kerület

További információk a képhez

1938, Margitsziget, a Margit fürdő. 1866-ban a Zsigmondy Vilmos által feltárt gyógy­hatású víz nagy fordulatot hozott a sziget életében. A termál kút közelében, Ybl Miklós tervei alapján 1868-1870 között felépült a Margit fürdő (amelyet háborús rongálódásai miatt 1958-ban lebontottak). A helyére épült a ma látható Thermal Hotel. 
Ui.: Zsigmondy Vilmos 1866-67-ben fúrt artézi kutakat a Margitsziget északi részén; ezek vize táplálja ma is a mesterségesen kialakított vízesést. E kutak vizét hasznosította az Ybl Miklós tervei szerint 1868-70-ben épült Margit fürdő is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Margitsziget, Szent András sziget, Boldogasszony sziget, Lány-sziget, Nyulak szigete, A 19. század elején Palatinus-sziget, avagy Nádor-sziget, 1809-től ismét Margitsziget
  • Forrás: Fortepan.hu (266312), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Vízkelety László
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©