Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1920, Lóvonat állomás, Margitsziget, 13. kerület

További információk a képhez

1920, Lóvonat állomás a Margitszigeten. Az utolsó lóvasút Budapesten. 1928. április 10-án megszűnt. Érdekes módon nem a villamos lett az utódja, hanem az autóbusz.
Aki a Margitszigeten közlekedő Lóvasutat( Lóvonatot) kívánta igénybe venni, annak ez 1900. augusztus 19.-ig nem is volt olyan egyszerű, mint gondolnánk. Ekkor nyitották csak meg a Margit hidat a Margitszigettel összekötő hídrészt, azaz szárnyhídat.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Margitsziget
  • Forrás: cities.blog.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©