Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1925, Budai alsó (Langlet és Nina Waldemár) rakpart, a Ferencz József híd közelében, (1950-től) 11. kerület

További információk a képhez

1925, Budai alsó rakpart, Lágymányos, a Ferencz József (Szabadság) híd közelében, hidroplán állomás.
Az I. Világháború után, a repülési tilalom lejárta után, az
Aeroexpress Részvénytársaság, német tőkeérdekeltségű vállalkozás 1922. december 22-én alakult meg. Az akkor igen korszerűnek számító Junkers F-13-as gépei, amelyből a társaságnak 6 darab volt, Budapest – Siófok, majd Budapest – Bécs közötti forgalmat láttak el, de emellett sétarepüléseket is végeztek.
Eme, részben magyar hidroplán-légitársaság hidroplánkikötőjét és három hidroplánját láthatjuk a képen. A hátteret maga Ferencz József biztosítja. Ezúttal a róla elnevezett híd formájában.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Valdemar és Nina Langlet rakpart, 2000-től Budai alsó rakpart
  • Forrás: Beküldte: Takács Imre, Fortepan (24829), ADOMÁNYOZÓ Weygand Tibor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©