Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1973, Kosztolányi Dezső tér, 11. kerület

További információk a képhez

1973, Kosztolányi Dezső tér. Középen a Budai Parkszínpad. Mögötte az 1964-ben épített Sport szálló, ami napjainkban( 2014.01.22. ), 1983-tól Hotel Flamenco. Előtte a Park étterem. Az előtérben pedig a Feneketlen-tó, aminek a története is érdekes, de az elnevezése is. Erről hadd írjak itt néhány szót!
Sokáig törtem a fejem, hogy miként lehet egy tó feneketlen.
A magyarázat egyszerű: a víz alatt nincs szilárd talaj. Egyszerűen folyamatosan iszaposodik lefelé. Ennyi a titok.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1947-től Kosztolányi Dezső tér,, 1931-től Lenke tér
  • Forrás: kepek.444.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©