Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, a Balatoni út (M7) és a Budaörsi út elágazása, 11. kerület

További információk a képhez

1970, a Balatoni út (M7) és a Budaörsi út elágazása.
45 éve így nézett ki a környék. Az, hogy néhány hónap múlva (2015.10.31.) miként fog kinézni az még rejtély...
Osztapenko szobra igazán közelről.
Ilja Afanaszjevics Osztapenko (1904-1944): a szovjet Vörös Hadsereg századosa volt. Budapest ostromakor, 1944 decemberében (parlamenterként ), a később róla állított szobor közelben vesztette életét. A Sasadi út magasságában még gyalog is át lehetett menni a túloldalra. Manapság egy egérnek, de talán egy szúnyognak sincs esélye erre. (No persze a pillanatnyilag folyó munkálatokat leszámítva).  A Budaörsi úti kereszteződésben felfedezhető az autópálya kresz tábla. Alatta pedig (mint egy kis ET) a csibilámpa egy mutáns változata.
 

Jelenlegi és régebbi nevei:

1939-től Balatoni út
  • Forrás: Fortepan.hu (87142), orig: URBÁN TAMÁS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©