Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1962 táján, Móricz Zsigmond körtér, 11. kerület

További információk a képhez

1962 táján, Móricz Zsigmond körtér. Az 1942-ben épült "gomba" mellett volt a HÉV végállomása. 
B-Budafok, N-Nagytétény, T-Törökbálint.
1963. január elsejétől a HÉV járatok nem közlekedtek tovább. A törökbálinti szakasz megszűnt (útban volt az M-7-esnek), a Móricz Zsigmond körtér-Budaörs közötti szakaszt a 41-es, a Móricz Zsigmond körtér-Nagytétény közötti szakaszt a 43-as villamosok váltották fel.
Az első villamos a Nyugati pályaudvar előtt is sötét-zöld volt. ...A nem sokkal később megindult HÉV járatok színe is. Az itt láthatóak is annak tűnnek. Vajon van-e összefüggés...?
No, de lássunk csodát és tudjunk meg még egy érdekességet: 1943, Szent Gellért tér a HÉV végállomás felől nézve. 1947-ig a Szent Gellért téren volt a HÉV végállomása!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Móricz Zsigmond körtér, 1929-től Horthy Miklós körtér
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, képeslap
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©