Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1953, Schönherz Zoltán (Október huszonharmadika) utca, 11. kerület

További információk a képhez

1953, Schönherz Zoltán utca, a Magyar Advent Temploma, vagy más néven a Kelenföldi református templom.
A mellette álló két bérházzal együtt 1928 és 1929 között épült, tervezője Medgyaszay István volt.
Az épületnek a Magyar Advent Temploma nevet adták Ravasz László, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökének javaslatára. A költségeket több minisztérium, Budapest székesfőváros, továbbá holland református hívek adományai biztosították. Az építkezés fővédnöke Magyarország kormányzója, vitéz nagybányai Horthy Miklós volt. Magát a templom épületét 1930. november 16-án nagy ünnepi külsőségek között szentelték fel. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Horthy Miklós, akit katonazenekar és díszszázad köszöntött. Ez volt az egyetlen budapesti református templom, amelynek a felszentelésen a kormányzó részt vett.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Október huszonharmadika utca, 1945-től Schönherz Zoltán utca, 1942-től Darányi Kálmán út, Korábban a Lenke út egy része
  • Forrás: Fortepan.hu, (03970), orig: UVATERV, www.templom.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©