Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Móricz Zsigmond körtér, 11. kerület

További információk a képhez

1957, Móricz Zsigmond körtér, a BUDATÉTÉNYI HÉV végállomása. Az 1942-ben épült "gomba" mellett volt a HÉV végállomása. Jelen esetben a "B" jelzésű HÉV-et láthatjuk, ami ugye -a táblájáról is leolvashatóan- BUDATÉTÉNY felé indult innen. Mindezt az FVV, azaz a Fővárosi Villamos Vasút kötelékében. 1963-ig közlekedett még innen az "N-Nagytétény" járat, és a T-Törökbálint felé. 1963. január elsejétől a HÉV járatok nem közlekedtek tovább. A törökbálinti szakasz megszűnt (útban volt az M-7-esnek). A Móricz Zsigmond körtér-Budaörs közötti szakaszt a 41-es, a Móricz Zsigmond körtér-Nagytétény közötti szakaszt a 43-as villamosok váltották fel. Az első villamos a Nyugati pályaudvar előtt is sötét-zöld volt. ...A nem sokkal később megindult HÉV járatok színe is. Az itt láthatóak is azok voltak. Vajon van-e összefüggés...?
A háttérben egy személymérleg.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Móricz Zsigmond körtér, 1929-től Horthy Miklós körtér
  • Forrás: Fortepan.hu (18152), ADOMÁNYOZÓ: SZÉKÁCS ANDRÁS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©