Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1932, Szent Gellért tér, 11. kerület

További információk a képhez

1932, Szent Gellért tér, a HÉV végállomás. 1942-ig egészen idáig jött a HÉV. A BUDATÉTÉNY (B), Nagytétény (N), és a Törökbálint (T) felé közlekedett héveké. Később, 1963-ig a Móricz Zsigmond körtérig...Majdnem szemben a KIRÁLYI jÓZSEF MŰEGYETEM (MŰEGYETEM) épülete és a Műegyetem rakpart. Jobbra a Horthy Miklós (Bartók Béla) út. A kép jobb szélén pedig maga a Gellért Szálló.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1920-tól Szent Gellért tér, 1902-től Gellért tér
  • Forrás: Fortepan.hu (231894), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Bor Dezső
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©