Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1904, Calvin (Kálvin ) tér a Múzeum körút felől nézve, 8. és 9. kerület

További információk a képhez

1904, Calvin (Kálvin ) tér a Múzeum körút felől nézve. Szemben a Danubius-kútMögötte a Kálvin téri református templom. Középen, a földszintes háznál kezdődőtt a Soroksári (1906-tól) Ráday utca. A kép bal szélén a Pesti Hazai Első Takarékpénztár épülete. Mellette a háromemeletes épület a "HOLLAND UDVAR", avagy a Magyar-Hollandi Biztosító Rt. székháza (1869, Bergh Károly).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1973-tól Kálvin tér, 1875-től Calvin tér, 1866-tól Heu Platz (Széna tér), A XIX. században Heu Markt (széna piac), A XVIII. században Heu -und Borstenviehhandler Platz (széna és disznókereskedők tere, A XVIII. században, korábban Ketschkemeter Platz (Kecskeméti tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (277689), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Deutsche Fotothek / Brück und Sohn
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©