Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900-as évek eleje, Szent Gellért tér, 11. kerület

További információk a képhez

1900-as évek eleje, Szent Gellért tér, a Ferencz József (Szabadság) híd.
Az UV jelen esetben napsugárzás formájában van jelen. Egyesek napernyővel, mások pedig fejfedővel védekeznek ellene. A budai oldalon még itt vannak a vámkapuk.
A Kandeláberek napjainkban (2016.07.23.) nem pont ugyanilyenek, de azért szépek azok is. Az utat már akkor is locsolták. Ennek az elsődleges oka, hogy a ló vontatta járművek ekkor még többségben voltak... A legszebb mégis a szám (de nem jel) néküli, alsószedős villamos!


Jelenlegi és régebbi nevei:

1920-tól Szent Gellért tér, 1902-től Gellért tér
  • Forrás: Fortepan.hu (27651), orig: SCHOCH FRIGYES
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©