Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1982, Pataky István (Szent László) tér, 10 kerület

További információk a képhez

1982, Pataky István tér, (Szent László tér) , a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ (Pataky Művelődési Központ).
1975-ben épült. A tervezője: Tóth Dezső. 
Épültének idején különlegesség volt a jellegzetes kupolájával.
"A kiemelkedő munkásmozgalmi hagyományokkal rendelkező Kőbánya városközpontja napjainkban alakult és ölt rangjához méltó külsőt. E városközpontban épül fel az MSZMP KB munkásosztályról szóló határozata alapján a munkások kulturális igényeinek korszerű kielégítése érdekében a Pataky István Művelődési és Ifjúsági Ház új épülete".
1996-ban az épület belsőépítészetileg és gépészetileg is megújult. Alkalmas lett elegáns, komplex rendezvények, bálok, kongresszusok lebonyolítására...

.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Szent László tér, 1953-tól Pataky István tér, 1899-től Szent László tér, 1879-től Bánya tér, 1875-től Ipar tér, Az 1870-es évektől Gewerbe Platz
  • Forrás: Fortepan.hu (15285), ADOMÁNYOZÓ:MHSZ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©