Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1977, Maglódi út, 10. kerület

További információk a képhez

1977, Maglódi út, a Lavotta utcai megálló. Ezt bizonyára csak azon kedves látogatók tudják pontosan beazonosítani, akik emlékeznek még a régi képen látható helyszínre. A magam módján igyekeztem a Google képeiből azt kiválasztani, ami leginkább hasonlíthat rá.
A 28-as Bengáli a temető felé halad, lévén a koszorúk elöl vannak. Már igazi fényszóróval (!) 
Egy dilemmám azért maradt. Minden bizonnyal már akkor is voltak virágosok a temető bejáratánál. Azaz ők is készíthettek koszorúkat. Akkor miért a távolról odaszállítás? Hogy miért, arra it a válasz: A koszorút meg egyszerűbb volt a lakóhely közeli virágosnál megrendelni, mint kiutazni a temetőhöz napközben és vissza. Ha vittél egy koszorút, a villamosvezető segített feltenni és a temetőnél levenni. (Köszönet Tölgyesi Katalinnak!)
Van még fém szemétgyüjtő-ami már narancssárga-, és kockakő is. Viszont van ostorlámpa is.
Ami pedig halálbiztos, az az, hogy: 38 fokos szögben előzni tilos! A "napjainkban" képnél szemléletesebb a 2011-es kép

Jelenlegi és régebbi nevei:

1873-tól Maglódi út, Előzőleg Magloder Weg
  • Forrás: Beküldte: Marton Zsolt, Ab van Donselaar felvétele
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©