Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Cserkesz utca, 10. kerület

További információk a képhez

1972, Cserkesz utca a Román utca sarkán, az egykori (1964-ig) Kőbányai zsinagóga (ekkor a Magyar Mezőgazdasági Múzeum munkaeszköztörténeti osztálya működött benne, ma a neoprotestáns Mindenki Temploma Gyülekezetnek ad helyet).
A szecessziós stílusú épületet a kőbányai zsidó közösség megbízásából Schöntheil Richárd tervezte 1907-ben és 1909–1912 között építették fel Sorg Antal építőmester irányításával.
Ui: cserkesz: a levédiai magyarokkal sokféle történelmi és vérségi kapcsolatban lévő kaukázusi nép. Saját magukat "adigej"-nek nevezik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1893-tól Cserkesz utca
  • Forrás: Fortepan.hu (192036), ADOMÁNYOZÓ Kriss Géza, Wikipédia
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©