Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Örs vezér tere, 14. és 10. kerület

További információk a képhez

1971, Örs vezér tere. A Gödöllői HÉV-nek immáron itt van a végállomása. 1970-ig a Keleti pályaudvar Kerepesi úti oldalán volt. A metró már idáig járt. A végállomás neve: Fehér út volt ekkor. Számomra érdekes, hogy az autóbusz végállomás még a nyitott peronú (talán 13-as) mögött lelhető.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1932-től Eörs vezér tere, 1960-as évektől Örs vezér tere
  • Forrás: Fortepan.hu (252947), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©