Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1941, Szent László tér, 10 kerület

További információk a képhez

1941, Szent László tér, a Szent László-templom. Kőbánya legismertebb nevezetessége a Szent László téren álló Szent László-templom. Magyarország 26. legmagasabb építménye, azonban az egyházi épületek közül csak az esztergomi bazilika és a Szent István-bazilika előzik meg. Épült 1894–1899 között. A tervező és építész: Lechner Ödön.
Apró érdekesség: a közlekedés még balos.
Ui.: Az 1980-as években sokszor jártam arra és úgy tűnt, hogy sosem fejeződik be a felújítása...Kb.: 20 évig tartott., de legalább szép lett!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Szent László tér, 1953-tól Pataky István tér, 1899-től Szent László tér, 1879-től Bánya tér, 1875-től Ipar tér, Az 1870-es években Gewerbe Platz, 1873-ban Templom tér
  • Forrás: Fortepan.hu (153349), ADOMÁNYOZÓ: MIKLÓS LAJOS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©