Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1951, Deák Ferenc tér, 5. kerület

További információk a képhez

1951, Deák Ferenc tér kockakövesen. Az Evangélikus templomot leszámítva szinte felismerhetetlen a tér. A Földalatti megálló-lejáró az egyéb oldalakon említetthez képest szokatlan helyen. A kandeláber szép, de a tetején már az újabb, sok évtizedig tartó lámpatesttel. A középpontban lévő közvilágítási eszköz, mintha gázlámpa lenne, legalább is külsőleg...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1866-tól Deák Ferenc tér, Az 1830-as években Judenmarkt (Zsidó piac) vagy Judenplatz (Zsidó tér), Török tér, a (Vordere) Evangelische Kirche Platz (Evangélikus templom (előtti) tér), 1819 ben Kohlplatz, Kohlmark, Káposztás piac, Szén piac, Szén tér, Kohlmark, Káposztás piac, Szén piac, Szén tér, Az 1830-as években Judenmarkt (Zsidó piac) vagy Judenplatz (Zsidó tér), Az 1830-as években Judenmarkt (Zsidó piac) vagy Judenplatz (Zsidó tér), Török tér, a (Vordere) Evangelische Kirche Platz (Evangélikus templom (előtti) tér, 1866-ban nevezték el a „haza bölcse” után Deák Ferenc térnek, és ez a neve azóta is!
  • Forrás: Fortepan (03713), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©