Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1885-1903, Lánchíd, 1. kerület

További információk a képhez

1885-1904. A Lánchíd pesti hídfőjénél még ott vannak a vámkapuk, na és a híddal szemben a Nákó-ház, a mai Gresham palota elődje.
A Nákó-ház 1827-ben épült Hild józsef tervei szerint Deron Antal nagykereskedő számára. Az épület 1880-ban került a Gresham Életbiztosító Társaság birtokába. 1903-ban lebontották.
A helyére Quittner Zsigmond tervei alapján 1904-1906-ig épült meg a ma is itt lévő Gresham-palota.
Háttérben a Parlament, de vajon mi az a ház előtte?
Ott van már a hátérben a Szent István Bazilika is, de engem jobban érdekel, hogy a háttér egyéb részében fellelhető kémények vajh, hol leledzenek, leledzettek.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Lánchíd
  • Forrás: Internet, Facebook
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©