Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1967, Március 15.-e tér, 5. kerület

További információk a képhez

1967. Erzsébet híd pesti hídfő. Március 15. tér. A háttérben a Belvárosi plébániatemplom vagy más néven Nagyboldogasszony Főplébánia, a Klotild paloták, valamint a CAMEA reklám. Fellelhető még : Warsawa, Trabant, Ikarus-620-as és egy UFO is. Érdemes betekinteni a híd alá is. A világos terület a nagy sötét rész közepén, az a gyalogos lejáró a híd alá a parkolóba! Mellesleg ezen lejárók nyomai mind a mai napig láthatók a híd alján.
Aztán a szemétgyűjtő még csikktartó nélkül.
A hídon még itt is az eredeti a közvilágítás, de már látható az ostorlámpa is.
Végül íme itt (is) látható a kor nagyszerű találmánya: a műanyag telefonfülke.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Március 15. tér, Eskü tér, 1948-tól Március 15. tér
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Olsvay Endre
A kép bal szélén éppen „bedugja az orrát” egy Peugeot 403-as, azaz a Columbo-modell! (Persze aligha a Cabrio-változat)
2013. december 25. 03:35