Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1967, Március 15. tér, 5. kerület

További információk a képhez

1967. A Március 15. tér és az Erzsébet híd-pesti hídfője a Belvárosi plébániatemplommal. A háttérben maga az Erzsébet híd az eredeti közvilágításával, mögötte pedig még hátrább a Hegedűs-villa. Felfedezhető még az UFO, a fém szemétgyűjtő, a Patyolat-reklám,  valamint az ostorlámpa és az ezúttal hatszög alakú köztéri virágtartó is. Természetesen itt van a kedvencem: a csibilámpa is, mindjárt többedmagával. No meg Volga, Mercedes, Fiat, Wartburg, Pobeda, nyitható tető-szellőzős Ikarusok és még amiket nem ismerek föl!  Érdekesek, de nem tudom, hogy mik (uram bocsá' mely autótípusok)  a híd alatti turistabuszok !? Az egyik talán egy Skoda 706... A háttérben egy jóképű Csepel-nyerges. Van itt egy nyitott peronú és egy UV is, amelynek az elején úgy vélem a : "KN" jelzés található ami ugye a kalauz nélkülinek volt a rövidítése.  
És szerintem a kép csúcspontja a műanyag telefonfülke!!
Köszi fortepan!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Március 15. tér, Eskü tér, 1948-tól Március 15. tér

Érdemes utánanézni:

műanyag telefonfülke, Hegedűs-villa
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©