Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek, Deák Ferenc tér, 4.,(1950-től 5. kerület)

További információk a képhez

1890-es évek, Deák Ferenc tér. A kockaköves téren lóvasút halad a lovaskocsik mellett a Deák téri evangélikus templom előtt, balra előre a Vilmos császár (Bajcsy-Zsilinszky) út felé. A lovon lópokróc. 
A jobb oldalon látható a  Kemnitzer-ház. Középen az Első Magyar Általános Biztosító épülete (EMÁB), Zitterbarth Mátyás terve szerint. Később ennek a helyére épült az Adriai Biztosító Intézet székház, ami még később a Budapesti Rendőr-főkapitányság, majd pedig később (2014.04.24.) Hotel Le Méridien szálloda. Aztán pedig (2016.07.16.): The Ritz-Carlton Budapest.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1866-tól DeákFerenc tér, 1819-től Kohl Markt Platz (Káposzta pac tér), vagy Kohle platz (Szén tér), 1830-as évektől Juden Markt (zsidó piac), vagyJuden Platz (Zsidó tér), 1840 táján Türken Platz (Török tér), A XIX. században Evangélikus templom előtti tér
  • Forrás: Fortepan.hu (82370), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.046, fotó: Klösz György, http://urbface.com
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."