Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Piarista köz, 5. kerület

További információk a képhez

1957. A Piarista köz alól kitekintve a régi Erzsébet hídnak már csak a pilléreit láthatjuk. A kandeláber is megroggyant szegény. A jól öltözött gyalogosok közül egy pár biztos léptekkel halad az úttesten. Megtehetik, hiszen jármű sehol. Pont úgy mint manapság. A többi (szintén jól öltözött) gyalogos magabiztosan áll, vagy határozottan baktat, avagy tekint ez esetben éppen a régi Erzsébet híd maradványai felé.
A háttérben fellelhető a Szent Gellért emlékmű és a  Hegedűs-villa.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1993-tól Piarista köz
  • Forrás: Fortepan.hu (04831)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©