Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950-es évek, Martinelli (Szervita) tér, 5. kerület

További információk a képhez

1950-es évek, Martinelli (Szervita) tér. A magasabb épület a Török bankház. Dittrich Zsuzsánna És Tibortól: Szecessziós épület - tervezők Böhm Henrik és Hegedűs Ármin 1906.
Erről még sokkal többet itt!
A Mávag TR-5-ös, úgy tudom 15-ös viszonylatban teljesített szolgálatot azon a környéken.
De jó lenne visszamenni, legalább néhány napra.....

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Szervita tér, 1953-tól Martinelli tér, 1874-től Szervita tér, 1817-től Szerviták piaca, 1804-től Servitien Platz, 1733-tól Servitien Gasse(Szervita utca), 1704-től Am Platz, 1574-től Búza piac mahalle
 • Forrás: www.old-ikarus.hu, http://urbface.com
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Bernáth Jánosné
Nagyon érdekes kép, vajon mit takarhat a a "helyiipari termékei" címszó(a felette lévő pici betűket már nem tudom elolvasni), lehet, hogy női ruhákat?Édesapám itt - a Petőfi Sándor utcában dolgozott valamikor egy nagy szabóságban, magasrangú katonatiszteknek készítettek egyenruhát.Pontosan a nagypostával szemben volt az üzlet és felette a szabóműhely.Akkoriban a Múzeum körúton laktunk, kisgyermekkoromat ebben a városrészben töltöttem, már nagyon halványak az emlékek, de az Ön által kitett fényképek visszahoznak egy-egy apró mozzanatot. Köszönet érte.
2013. november 06. 08:50
  Popovics András
  Popovics András
  Én köszönöm a hozzászólását!
  2013. november 07. 04:53