Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1955, Molotov (Vigadó) tér , 5. kerület

További információk a képhez

1955. A Vigadó térren a szovjet repülős emlékmű. Eme emlékmű a Vigadó téren korábban állott Hangli kioszk helyére épült. Ez Rémi Róbert kioskja néven is működött.
A kandeláberek még a régiek és szépek.
A háttérben a Budai vár romosan.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1957-től Vigadó tér a neve, 1840-es évektől Duna tér, Dunaparti sétatér a hajóhídnál, Donau Zeile, Untere Donau Zeile (Alsó Duna sor), Az 1870-es években Redoutenplatz, 1873-tól Vigarda tér, 1879-től Vigadó tér, 1946-tól Molotov tér
  • Forrás: Fortepan (91147), EGY DUNAI HAJÓÚT felvétele
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©