Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930-as évek vége, Kossuth Lajos utca, 4., (1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1930-as évek vége. A Múzeum körút és a Kossuth Lajos utca kereszteződése.
Átellenben  az Astoria szálló.
A Rákóczi útról egy "Harcsabusz" iramlik a régi Erzsébet híd felé természetesen az út baloldalán. Az Astoria előtti nyitott peronú villamosok Beszkárt festésűek. A kandeláberek csodaszépek.
A forgalomirányítást úgy látom a kép közepén lévő UFO-szerű szerkezet végzi.
A személyautót, a motorost és a gyalogosokat nem ismertem fel.
Érdekes még, hogy a Múzeum körúton még az út szélén haladnak a villamosok, míg a Rákóczi út-Kossuth Lajos utca útvonalon már az út közepén.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1894-től Kossuth Lajos utca, 1874-től Hatvani utca, 1849-től Hatvaner Gasse, 1898-1849-ig Szabad sajtó utca, 1758-tól Agria Gasse (Egri utca), 1696-tól Hatvaner Gasse (Hatvani utca), 1547-től Mahalle (szi) Hatvani utca, 1537-től Szent Péter utca
  • Forrás: hampage.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (5)

Drexler Vajk
Drexler Vajk
mi van a villamos ablakán?
2013. július 07. 22:02
    Pongrácz Gábor György
    a villamos ablakán nyári, fel-lehúzhadó roló, napernyővédő van.
    2013. október 18. 16:04
Mihálffy László
Ez egy ún. nyári pótkocsi, mely az ablakok helyén nyitott volt, de ha mégse volt olyan jó idő, egy leplet lehetett lehúzni a huzat vagy az eső ellen.

A Harcsa buszhoz annyit, hogy 1938-tól gyártották, tehát 30-as évek vége a kép.
2013. október 11. 23:54