Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1990, Kálvin tér, 5. kerület

További információk a képhez

1990, Kálvin tér az Üllői út torkolatától a Kecskeméti utca felé nézve, azaz a Korona szálló. A Korona szálló északi szárnya helyén korábban a Geist-ház volt. A déli szárnya helyén pedig a Pintér-bérpalota. De, ami a legfontosabb, hogy nagyjából ezen pozícióból készült az a fénykép, ami az elsőnek datálódik a szakértők szerint Pest városáról. Jelesint ez.
Háttérben látható a Kisboldogasszony-templom, avagy más néven az Egyetemi Kisboldogasszony-templom tornya...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1973-tól Kálvin tér, 1875-től Calvin tér, 1866-tól Heu Platz (Széna tér), A XIX. században Heu Markt (széna piac), A XVIII. században Heu -und Borstenviehhandler Platz (széna és disznókereskedők tere, A XVIII. században, korábban Ketschkemeter Platz (Kecskeméti tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (76452), ADOMÁNYOZÓ: ERDEI KATALIN
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©