Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1981, Deák Ferenc tér, 5. kerület

További információk a képhez

1981, Deák Ferenc tér.
A nemrégiben még hotel Le Meridien ekkor még javában a Budapesti Rendőr-főkapitányság épülete volt. Ma (2016.03.11.) már The Ritz-Carlton a felirat rajta. A Kempinski Hotel Corvinus Budapest helyén még egy parkoló volt. A 6-os járatszámú Ikarus 280-as is nehezen keveredne ki innen napjainkban.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1866-ban nevezték el a „haza bölcse” után Deák Ferenc térnek, és ez a neve azóta is, 1840 táján Türken Platz (Török tér), 1830-as évektől Kohle platz (Szén tér), A XIX. században Evangélikus templom előtti tér
  • Forrás: Fortepan.hu (66654), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©