Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1980, Felszabadulás tér (Ferenciek tere), 5. kerület

További információk a képhez

1978, Felszabadulás tér (Ferenciek tere).
Ilyennek sem láthatjuk már soha ezt a teret a valóságban!
A gyermekeinkről és az unokáinkról már nem is szólva! 
Jobboldalt a Brudern ház, avagy más néven az IBUSZ-palota, aljában a Párizsi udvarral és a Jégbüfével.
A háttérben a Klotild Paloták. Az UFO és az ostorlámpa békés egymás mellett élésben. A trapéznadrág még menő!
A csibilámpát felváltotta ez a jellegtelen, jelentéktelen "izé".
Az évtizedekig urakodó fém szemétgyűjtő sincs már. (Cserében viszont itt az új, műanyag, ami nagyon jól ég....) A lánckorlát még úgy, ahogy tartja a régi idők emlékét, de az oszlopok már ezen tereptárgyon is újabb félék.
Hogy milyen is lett e sok mindent átélt táj, az innen delül ki. Ilyen lett.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Ferenciek tere, 1874-től Ferenciek tere, A 16. századtól Platea dominorum (Urak utcája), Szent Péter utca, 1690-ben Hatvaner Strsasse, 1690-től Herrngasse (Úri utca), Az 1700-as években Weisse Rosen Platz (Fehér Rózsa tér), A 18. századtól Mönchengasse (Barátok utcája), Mönchenplatz (Barátok tere), Franziskanerplatz, 1730-tól Sebastien Platz (Sebestyén tér), 1874-től az egyik része Kígyó tér, 1788-tól Schlangen Platz, 1921-től Apponyi tér, 1953-tól Felszabadulás tér
  • Forrás: Fortepan.hu (38926)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Bernáth Jánosné
Mindenesetre nincs túl nagy forgalom, már ami a járműtengert illeti.
2013. október 11. 22:44