Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1980-as évek, Apáczai Csere János utca, (1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1980-as évek, Apáczai Csere János utca, Hotel Duna InterContinental. Finta József tervei szerint 1969-ben épült.
Napjainkban: Hotel Marriott. Az utca még kétirányú. Sőt: a Duna korzó is járható autóval.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1951. szeptembertől Apáczai Csere János utca, 1951. márciustól Móricz Zsigmond utca, 1919-ben Mária Valéria utca, 1919-be még: Szentmarjay utca, 1874-től Mária Valéria utca, 1870-től Erzherzogin Maria Valeria Gasse (Főhercegnő Mária Valéria utca, Az 1840-es évektől Donau Zeile (Duna sor), ObereDonau Zeile (Felső Duna sor)
  • Forrás: Beküldte: Rózsás Csabáné. Fotó: Németh Tamás
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©