Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1976, Marx (Nyugati) tér, 5. és 6. kerület

További információk a képhez

1976, Marx (Nyugati) tér a Bajcsy-Zsilinszky út felé nézve. Baloldalt még megvan a MÁV igazgatóság épülete. Előtte még a hosszú életet megélt "félkör" is. Mellette, a tűzfalon lévő reklám előtt-alatt nincs már a London Szálloda, de még nincs a helyére 1976–1984-ig épült Skála Metró. Szemben a Zrínyi nyomda épülete, ami korábban a Légrády-palota volt. Napjainkban pedig az Eiffel Palace. Jobbra a második épület a volt HOTEL MERÁN SZÁLLODA.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Nyugati tér, 1948-tól Marx tér, 1914-től Berlini tér
  • Forrás: Fortepan.hu (99109), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©