Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1973, Petőfi Sándor utca, 5. kerület

További információk a képhez

1973, Petőfi Sándor utca, a Katona József színház.
Még nem volt aluljáró...Hipp és hopp, és lett!  De kevesebb, mint negyven év, és már nincs is.
Volt, nincs. Sokan még láttuk, amikor még nem volt. Aztán láttuk, amikor volt. És most láthatjuk, hogy megint nincs!
A Belváros...akkor.
Az egyirányú utca jelzőtábla korabeli változatban, kivilágítva.
Bogár van itt bőven, meg még egyebek is, amiket nem ismerek fel...
De eljöve a segítség: Jobboldalt egy Renult R10, Trabant 500 combi, Zsiguli 1200, VW-bogár, előtte egy Trabant 601 kombi, P70 kombi (a Trabi elődje Zwickauból!), DKW Junior, Wartburg 353, Fiat 850. Köszönet Dorogman Lászlónak és  Lenkei Gábornak, így utólag is!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1923-tól Petőfi Sándor utca, 1922-től Koronaherceg utca, 1919-től Főposta utca, 1818-1819- ben Hajnóczy utca, 1874-től Koronaherceg utca, Az 1860-as években Kronprinz Gasse, 1690-től Herren Gasse (Úri utca), 1547-től Hatvani utca mahalle (szi), A XVI. században Platea Domimorum (Urak Utcája), A török hódoltság előtt Szent Péter utca
  • Forrás: Fortepan.hu (18805), orig: URBÁN TAMÁS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©