Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1973, Kamermayer Károly tér, 5. kerület

További információk a képhez

Kamermayer Károly tér, Kamermayer Károly szobra (Szabados Béla 1942). Az alumínium szobrot 1972-ben újraöntötték bronzba.
Kamermayer Károly (1829-1897): Budapest első polgármestere (1873-1896). Jelentős érdemei vannak a városrendezés terén és a szociálpolitikai szervezetek kiépítésében. Budapest fő-és székváros "nyugalomba vonulása alkalmából a főváros körül szerzett érdemeiért" díszpolgári címmel tüntette ki.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1946-tól Kamermayer Károly tér, Az 1840-es években Dreiecke Platz (Háromszeg tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (98445), ADOMÁNYOZÓ:UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©