Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Szabad sajtó út, 5. kerulet

További információk a képhez

1972, Szabad sajtó út. Itt még láthatjuk a 67-es villamost UV változatban és  a 39-es, vagy 89-es autóbuszt Ikarus 620-as ruhában.
Van még Camea-reklám is és járdasziget, valamint óriás EMG-reklám is. A távolban még egy szabadjelzős taxi is fellelhető. A Klotild paloták egyikében még ott van a Belvárosi kávéház és étterem. A reklám alatt egy busz a Veres Pálné utcába kanyarodik!?
Az akár formatervezettnek is nevezhető valaha volt csibilámpát viszont már ez a szögletes "műanyag-izé" váltotta le. A háttérben a Királyi bérpalota, még hátrább a Pesti Ferences templom, avagy más néven az Alkantarai Szent Péter Templom.
A Váci utcánál nagyjából 40 év után ismét "felfestett közúti gyalog-átkelőhely".
Nagyon furcsa volt itt újra egy zebrát látni és e miatt megállni!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Szabad sajtó út, Eskü út
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Franczia Antal
Franczia Antal
Nagyon úgy néz ki,hogy a Veres Pálnéba kanyarodik,no és a Váciból meg kifelé kanyarodnak
2013. december 24. 15:50
Mihálffy László
Innét úgy néz ki, mintha a Veres Pálné utcába kanyarodna, de mégse. Megy 20 métert a VPu felé, majd a tér sarkán ismét jobbra kanyarodik, a Duna utcába, melynek egyenes folytatásában éri el Március 15. téri végállomását.
Sokáig így járt az 5-ös és a 8-as. A Duna utcába történt bekanyarodás után volt egy megállóhelye, ahol az utasok kb. 90%-a leszállt és átszállt a 7-esekre. Később lezárták a Duna utcát, a buszoknak a Váci utcánál kellett lekanyarodni és az utasok csak a M.15. téren szállhattak le, jó 200 métert gyalogolhattak hosszú tömött sorban az átszállásnál. Egy ideig tűrték, aztán elkezdtek küzdeni azért, hogy a buszuk menjen tovább a Rákóczi úton és helyben tudjanak átszállni, - amit egy idő után el is értek.
2013. december 27. 21:09
    Popovics András
    Popovics András
    Ismét csak köszönöm Kedves László az újabb csomag értékes és érdekes információt!
    2013. december 29. 20:44