Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, Apáczai Csere János utca, 5. kerület

További információk a képhez

1970, Apáczai Csere János utca és a Petőfi tér az Erzsébet hídról nézve. Szemben a Hotel Duna InterContinental (napjainkban Hotel Marriott). A Petőfi téren az Istenszülő elhunyta-templom, azaz a Nagyboldogasszony orosz ortodox székesegyház. Az 1945-ben lerombolt második tornyát nemrégiben kapta vissza. Mai szemmel furcsának tűnhet, hogy honnan hova és milyen járművekkel lehetett itt közlekedni...A Ganz ipari csuklós villamos viszont halhatatlan...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1951-től Apáczai Csere János utca, 1951-ben még, Móricz Zsigmond utca, 1919-től Mária Valéria utca, 1919-ben még Szentmarjay utca, 1874-től Mária Valéria utca, 1870-től Erzherzogin Marai Valeria Gasse (Főhercegnő Mária Valéria utca), Az 1840-es évektől Donau Zeile (Duna sor), Obere DonauZeile (Felső Duna sor)
  • Forrás: Fortepan.hu (214857), ADOMÁNYOZÓ FŐFOTÓ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©