Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Szabad sajtó út, 5. kerület

További információk a képhez

1969, Szabad sajtó út a Felszabadulás tér (Ferenciek tere) felé nézve. A kép jobb oldalán a déli Klotild-palota, aminek az új tulajdonos a Matild Palace (Matild-palota) nevet adta. Ekkortól már nemcsak a köznyelvben ez a neve...Szemben egy 68-as Bengáli indul a Móricz Zsigmond körtéri végállomása felé. Az itt látható zebrával pedig 1973-tól kb.: 40 évvel később találkozhattunk újra.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1948-tól Szabad sajtó út, 1898-tól Eskü út
  • Forrás: Fortepan.hu (252583), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©