Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Apáczai Csere János utca, 5. kerület

További információk a képhez

1969, Apáczai Csere János utca, a Duna Szálló (Duna szálloda) bontása. Az épület előkészítve a robbantásra. Háttérben az épülő Hotel Duna Intercontinental és a Vigadó a Régi posta utca sarkától nézve. És egy kis fogalmi zavar, ami a kresz tábát illeti: a várakozni tilos tábla szerint megállni tilos...Vagy talán ekkor még ugyanazt jelentette a kettő...?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1951-től Apáczai Csere János utca, 1951-ben Móricz Zsigmond utca, 1919-től Mária Valéria utca, 1919-ben Szentmarjay utca, 1874-től Mária Valéria utca, 1870-től Erzherzogin Marai Valeria Gasse (Főhercegnő Mária Valéria utca), 1840-es évektől Donau Zeile (Duna sor), ObereDonauZeile (Felső Duna sor) Cimkék
  • Forrás: Fortepan.hu (126663), ADOMÁNYOZÓ:BAUER SÁNDOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©